Een van de grote nadelen die kleven aan het toerisme is de benodigde parkeerruimte. Voor het Zuiderzee museum is gekozen om een grote parkeerplaats aan te leggen buiten de bebouwde kom. De bezoekers worden per boot naar het museum gebracht.

Door de versnipperde invulling van het gebied met een: Sprookjeswonderland, Enkhuizerzwembad en de Camping dreigt de IJsselmeeroever nu alsnog één grote parkeerplek te worden. Iedere attractie heeft zijn eigen omheinde parkeerplek, waar niemand anders gebruik van mag maken. Een kleine attractie als de Midgetgolbaan heeft het onderspit gedolven tijdens dit landje-pik spel.

Het Sprookjeswonderland is niet een attractie die een constante stroom van bezoekers heeft. Alleen tijdens het weekeinde en de vakantie is het druk en heeft het veel parkeerruimte nodig.

SWL parkeerplaats totale parkeerdruk 600auto's

                       Op een drukke dag voor het Sprookjeswonderland heeft het behoefte aan parkeerruimte voor 600 auto’s, zie afbeelding.

De schatting is als volgt gemaakt. Voor een parkeerpark wordt per auto uitgegaan van 25m^2 zie: link. Nu is met behulp van een oppervlaktemeter, link het aantal auto’s te berekenen.

VOORSTEL:

De parkeerdruk kan de gemeente regelen door niet alleen in de binnenstad maar juist ook op het Enkhuizerzand betaald parkeren in te voeren. De Enkhuizers hebben al voor een vergunning betaald en kunnen zonder extra te betalen toch gebruik maken van hun openbare ruimte. Dit houdt in dat het Sprookjeswonderland en het Zwembad ook op hun terrein parkeergeld moet vragen. De hekken kunnen dan weg. Alleen op een dergelijke manier is het parkeerprobleem te beteugelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *